HTML

Hitkérdés

Lázár Attila vagyok. Ez a blog a keresztény élet elméleti és gyakorlati kérdéseiről szól. Remélem Isten megáld ezen keresztül sokakat.

Friss topikok

Linkblog

Az utolsó nap

2020.08.21. 17:26 :: Lázár Attila

Jób 19,25-26 szerint Jób arról a reménységéről tett hitvallást, hogy Megváltója végül (az emberi történeti idő lezárásaként) /acharón, achar/ őt is fel fogja támasztani.

Jn 6,39-44 szerint Jézus a zsidókkal folytatott vitabeszédében nyomatékosítja (3-szor mondja), hogy az övéit feltámasztja, mégpedig az utolsó napon (eszkhaté hémera)

Jn 11,24 szerint Márta így vall Lázár sorsáról: „Tudom, hogy feltámad a feltámadáskor, az utolsó napon (eszkhaté hémera).” 

Konklúzió: 

Az a nap, amelyen feltámadnak a Krisztusban elhunytak és elváltoznak a Krisztusban hívő élők, és amelyen a két csoport együtt elragadtatik Krisztussal, az az utolsó nap lesz! Nem lesz több „nap” az emberiség számára. Ez azt jelenti, hogy az akkor élő gonoszok meghalnak, és a földön nem lesz emberi élet, emberi történelem.

Ha tehát Jézus Krisztus visszajövetelét követően - a még nem újjáteremtett földön - történelmi folyamatokat képzel el valaki, az Jézus kijelentésével ellentétesen gondolkodik. Az ilyen próbálkozás a próféciák és az apokaliptikus képek spekulatív értelmezésének és összemosásának tekintendő, és mögötte nagyrészt a zsidóknak (Izraelnek) az egyháztól /Krisztus Testétől/ független, „különutas” üdvözítésének gondolata áll. Ez szintén nem egyeztethető össze az Újszövetség tanításával.

 

Szólj hozzá!

Címkék: Jézus Krisztus dicsőséges eljövetele halottak feltámadása

A bejegyzés trackback címe:

https://hitkerdes.blog.hu/api/trackback/id/tr2216171040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása