HTML

Hitkérdés

Lázár Attila vagyok. Ez a blog a keresztény élet elméleti és gyakorlati kérdéseiről szól. Remélem Isten megáld ezen keresztül sokakat.

Friss topikok

Linkblog

A "nyitott kapuk" Istene

2020.04.19. 13:25 :: Lázár Attila

Máté evangéliuménak 23. fejezete Jézusnak a farizeusokhoz intézett kemény beszédét tárja elénk. Magatartásuk és lelkületük jellemzője és következménye, hogy elállják azt az utat, bezárják azt a kaput, amelyen keresztül az emberek az Isten országába juthatnak. „Útonállókról”, „eltorlaszolókról”, „kapubezárókról” van tehát szó.  (13.v.)

Vajon a mostani karantén-körülményeink segíthetnek-e minket abban, hogy jobban megértsük Jézus szavait? Nagyon is! Mindannyiunknak ismerős tapasztalat a „bezárt kapu”. A minket bezáró, másoktól elzáró kapukra gondolok. Most átérezhetjük, ha ez a szükséghelyzet véglegessé válna mivé lenne az élet: sehova nem megyünk, és senki nem jön hozzánk. Helyzetünk tehát taníthat a közösségek, a személyes kapcsolatok megbecsülésére, a nyitott kapuk áldásaira, a kapunyitás szükségességére. 

Jézus szavai arra bátorítsanak minket, hogy vegyük észre és számoljunk le mindazzal, ami személyes életünkben az evangélium ill. az Isten országa útjába állnak mások számára. 

Ezzel szemben áll a világ csalárd szellemének törekvése. És mi keresztyének is kezdjük elhinni, hogy személyes jelenlét nélkül is lehet közösséget alkotni. Hogy az emberi fejlődés útja: a bezárt ajtók mögé bezúduló feldolgozhatatlan információáradat és kommentdömping. 

Higgyünk Istenben és Istennek! A „nyitott ajtók” Istenének!

„Elvitt engem lélekben egy nagy és magas hegyre, és megmutatta nekem a szent várost, Jeruzsálemet, amely a mennyből, Istentől szállt alá. () Kapuit nem zárják be nappal, éjszaka pedig ott nem lesz,” (Jel 21:10.25)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hitkerdes.blog.hu/api/trackback/id/tr8215624050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása