HTML

Hitkérdés

Lázár Attila vagyok. Ez a blog a keresztény élet elméleti és gyakorlati kérdéseiről szól. Remélem Isten megáld ezen keresztül sokakat.

Friss topikok

Linkblog

Keresztény szemmel egy mai problémáról

2021.02.15. 20:57 :: Lázár Attila

Mivel már sokan vállalkoztak arra, hogy a XXI. század egyik legnagyobb vihart kavaró témájában véleményt alkossanak, jónak láttam én is, hogy evangéliumi keresztény perspektívából megfogalmazzam álláspontomat a gender kérdésében. 

1) Vallom, hogy a teljes Biblia, egészében (kánoni teljességében) és szövegi kontextuális részleteiben egyaránt Istentől ihletet mű, amelyben az Úr kinyilatkoztatta az ember számára a maga tökéletes jellemét; feltárta teremtői, gondviselői, megváltói, üdvözítői tervét és művét abból a célból, hogy szövetségre hívja a vele közösségalkotásra képes teremtményét, az embert.

2) Vallom, hogy az isteni ihletettség köréből nem vonhatók ki azok a bibliai szakaszok sem, melyek az ember nemi identitásának ill. szexuális beállítottságának témáját érintik. (1Móz 1,27-28;  1Móz 2,18-25;  1Móz19 fej.;  3Móz 18,22-30;  3Móz 20,13-16; Bír 19. fejezet; Énekek;  Mt 19,3-6;  Rm 1,26-27; 1Kor 6,9-11; Ef 5,21-26)

3) Vallom, hogy minden ember a biológiai nemének megfelelően heteroszexuális princípiummal születik. Tagadom a queer-teológia azon állítását, mely szerint a Biblia a homoszexuális identitást is Isten teremtői akaratának körébe sorolja.

4) Vallom, hogy a homoszexualitás és a transzneműség olyan külső környezeti hatás okozta torzulás az ember önképében, amelyet Isten-, ember-és élet-ellenes erők idéznek elő az emberi tudatban. Ezáltal az ember ellentmondásba kerül önmagával. Ezt az állapotot a Biblia egyértelműen eltévelyedettségnek ítéli, amely megakadályozza az ilyen embert abban, hogy életét a közösségben /családban, társadalomban/ életalkotó módon harmonikus és boldog személyiségként bontakoztassa ki. Ehhez az állapothoz való ragaszkodás ítéletes következményekkel jár.

5) Tagadom annak a feltételezésnek jogosultságát, hogy a Szentírásban foglalt történetek bármely pozitív szereplője homoszexuális lett volna. (Pld. Dávid-Jonathán /2Sám 1,26/; Ruth-Naomi /Ruth/)

6) Vallom, hogy a gender-ideológia inspirálója és munkálója tudatos, személyes szellemi hatalom, aki az emberi tudatban (is) a rosszat munkálja; aki Isten akaratát igyekszik meghiúsítani; aki eredményessége érdekében a „világosság angyalává” képes álcázni magát (2Kor 11,14); aki kezdettől fogva embergyilkos, aki maga a hazugság, a hazugság forrása (Jn 8,44).

7) Vallom, hogy minden embert – a homoszexuálist és transzneműt is -, mint teremtett emberi lényt egyforma méltóság illet meg. Ezért együttérzéssel, imádságos felelősséggel és segítő készséggel fordulok feléjük, de nem hallgathatom el, hogy kiszolgáltatott helyzetük miatt segítségre van szükségük, és kész vagyok hirdetni számukra a szabadulás lehetőségét a Krisztusba vetett hit által (1Jn 3,8).

 

Szólj hozzá!

Címkék: gender

A bejegyzés trackback címe:

https://hitkerdes.blog.hu/api/trackback/id/tr9016428750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása